Avoimen tehtävän tiedot

Järjestelmäsuunnittelija

ID  30-277-2017
Tutustu työnantajaan:


Tutustu Maanmittauslaitokseen

Haluatko olla mukana edistämässä valtionhallinnon digitalisaatiota ja tietojen hyödyntämistä?

Maanmittauslaitos tuottaa kansalaisille ja organisaatioille maan käyttöön ja hyödyntämiseen tarvittavaa tietoa. Kehitämme tietojärjestelmiä, edistämme paikkatietojen tutkimusta ja soveltamista, teemme maanmittaustoimituksia, ylläpidämme kiinteistöjen tietoja, tuotamme kartta-aineistoja sekä huolehdimme lainhuudoista ja kiinnityksistä. Työntekijöitä meillä on noin 1 800 ympäri Suomen.

Maanmittauslaitoksen Tietotekniikkapalvelukeskus Mitpa auttaa maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan virastoja hyödyntämään digitalisaation mahdollisuuksia. Kehitämme voimakkaasti suomalaisten palveluiden digitaalista tulevaisuutta. Asiakasvirastojamme ovat mm. Elintarviketurvallisuusvirasto, Maaseutuvirasto, maa- ja metsätalousministeriö ja Luonnonvarakeskus. Palvelujen loppukäyttäjinä on viranomaisten lisäksi myös kansalaisia.

Teknologiaratkaisut-tulosyksikössä meillä on intohimo ja kiinnostus teknologioita kohtaan. Vastaamme hallinnonalan yhteisestä teknisestä arkkitehtuurista, järjestelmäkokonaisuuden hallittavuudesta, tietojärjestelmäympäristöjen yhtenäisyydestä sekä toimittajanhallinnasta.

Tehtävän kesto: Määräaikainen, tehtävä alkaa 1.10.2017, Aloitus sopimuksen mukaan.. Päättyy 1.8.2018.
Määräaikaisuuden syy: Sijaisuus
Työaikamuoto: Virastotyöaika. Joustava
Työpaikkojen lukumäärä: 1
Hakuaika päättyy: 1.9.2017  16:15

Työpaikan tiedot: Helsinki, Elimäenkatu 17-19, 00510 Helsinki

Viran/tehtävän kuvaus:

Teknologiaratkaisut-tulosyksikkö hakee tietokanta-asiantuntijaa määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.10.2017 – 1.8.2018 Tiedon ja teknologiaympäristön hallinta -vastuualueelle.

Tietokanta-asiantuntijana pääset kehittämään maa- ja elintarviketoimialaan liittyviä IT-palveluita. Meillä on meneillään ja alkamassa useita projekteja, joissa kehitämme uusia ohjelmistoja ketterillä menetelmillä. Lisäksi huolehdimme tuotantokäytössä olevien tietojärjestelmien ja tietovarastoratkaisujen jatkuvuudesta.

Tietokanta-asiantuntijana tehtäviäsi ovat tietojärjestelmien ja tietovarastokokonaisuuksien tietomallinnus, tietokantamallinnus, tietokannan looginen ja fyysinen suunnittelu ja toteutus sekä tietovarastoprojekteissa myös ETL-toteutus. Kehitysprojekteissa toimit Scrum-tiimin aktiivijäsenenä, ylläpidossa tietokantaan ja -sisältöön liittyvien ongelmien ratkaisijana sekä raportoinnin tukena.

Toimenkuvaa tarkennetaan oman osaamisesi ja kiinnostuksesi mukaan.

Tarjoamme rennon työympäristön, jossa pääset kehittämään osaamistasi. Uskomme tiimityön ja positiivisen asenteen tuottavan parhaan lopputuloksen. Toimipisteemme on Helsingin Vallilassa (Elimäenkatu 17-19).


Virkaan tai tehtävään valittavasta henkilöstä voidaan tehdä hakijan suostumuksella henkilöturvallisuusselvitys (Turvallisuusselvityslaki 726/2014). Turvallisuusselvitysmenettelystä ja selvityksen kohteen oikeuksista löytyy tarkempia tietoja osoitteessa www.supo.fi.

Hakijalta odotamme:

Toimen hoitaminen edellyttää tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa (esim. IT-tradenomi tai tietojenkäsittelytieteen FM) tai hyvällä mallilla olevia opintoja.

Olet kiinnostunut ohjelmistokehityksen teknologioista ja menetelmistä. Sinulla on vahva halu ymmärtää asiakkaan liiketoimintaa ja osaat esittää teknisemmätkin asiat selkokielellä. Voit olla guru tai juniori, otamme sen huomioon toimenkuvassasi!

Toivomme hakijalta erinomaisia vuorovaikutus- ja tiimitaitoja, oma-aloitteisuutta, loogista päättelykykyä, ongelmanratkaisutaitoa, dokumentointikykyä sekä kykyä hahmottaa laajoja järjestelmäkokonaisuuksia.

Tehtävän keskeiset osaamisvaatimukset:

- tietokantaosaaminen, erityisesti Oracle ja PostgreSQL
- SQL- ja PL/SQL -osaaminen sekä tietokantaohjelmistojen käyttötaito (mm. Oracle SQL Developer Data Modeler, Toad)
- tietokannan paikkatieto-ominaisuuksien tuntemus
- kokemusta ohjelmistokehitysprojekteista ja ketteristä menetelmistä
- tietoarkkitehtuuriosaamista
- dokumentointiosaamista, esimerkiksi Sparx Enterprise Architect ja QPR

Luemme eduksi:

- ETL- ja DW/BI-osaaminen
- DevOps-osaaminen

Työssä tarvittava kielitaito:

Erinomainen suomen kielen ja hyvä englannin kielen taito.

Muut tehtävään liittyvät tiedot:

Koeaika on 5 kuukautta.

Valitun henkilön on ennen koeajan päättymistä esitettävä hyväksytty todistus terveydentilastaan.

Palkkauksen peruste:

Tehtävän palkkaus on Maanmittauslaitoksen palkkausjärjestelmän tyyppitehtävän 10 (alkaen 2997,58 €/kk) tai 11 (alkaen 3550,17 €/kk) mukainen hakijan osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Vaativuusluokan sisällä palkka voi vaihdella perustuen henkilökohtaisen suoriutumisen osuuteen, joka on 0–45 % tehtäväkohtaisesta palkasta.

Edut:

Työajoissa ja -paikoissa on joustoa, ja työ- ja henkilökohtaisen elämän yhteensovittaminen koetaan meillä hyväksi. Laajassa organisaatiossamme on paljon ammatillisia kehittymis- ja koulutusmahdollisuuksia ja tuemme henkilöstön hyvinvointia monin tavoin. Vuosittain järjestetään kesä-, talvi- ja lentopallokisat. Olemme Sulkavan soutujen vakiokävijöitä, ja omat joukkueet löytyvät jalkapalloon ja salibandyyn. Liikunnan lisäksi tuemme kulttuurin harrastamista.


Voit kuitenkin hakea tätä työpaikkaa myös toimittamalla hakemuksesi alla olevaan osoitteeseen. Sekä hakemuksessa että kirjekuoressa tulee mainita haettavan tehtävän ID-numero. Hakemuksia ei palauteta.
Maanmittauslaitos/Kirjaamo, Opastinsilta 12 C, 00520 Helsinki

Lisätietoja tehtävästä:

Markus Raitio
vastuualuepäällikkö
Puhelin: +358 400 911 161
Sähköposti: markus.raitio@ maanmittauslaitos.fi

Jenni Mielikäinen
johtaja
Puhelin: +358 40 543 0716
Sähköposti: jenni.mielikainen@ maanmittauslaitos.fi